Saturday, July 3, 2010

Unghii deteriorate

Hai sa incep blogul cu un sfat despre unghiile deteriorate pe care ar trebui sa il stie toata lumea. O luam usor, da?. Toti ma intreaba "ce pot sa fac, mi se rup unghiile, sunt subtiri, nu mi le iubesc deloc".
Cel mai ieftin si mai la indemana tratament, pe care il stiu de la bunica, care functioneaza si nu a fost inlocuit este cel cu ulei. Detaliez imediat.

Ingrediente:
Ulei de masline (sau ulei de gatit, simplu, de floarea soarelui), amestecat cu putin lapte intr-un castronel (cantitatile sunt 'la ochi', nimic de masurat), incalzit cat poate sa suporte mana ta (nu trebuie sa te oparesti, da?)

Cum se foloseste:
Tii unghiile in amestecul asta 5-10 minute minim o data pe saptamana. Poti sa faci tratamentul si de 3 ori pe saptamana, unghiile nu se vor supara pe tine, chiar le face bine.

Logica:
Cauzele cele mai comune pentru unghiile deterioreate sunt: stress, alimentatie necorespunzatoare, carenta de vitamine. Unghiile au nevoie de hidratare, chiar daca practic sunt formate din celule moarte. Radacina este inca acolo si are nevoie de stimulente. Ca si parul, cum ai grija de el si iti pui o masca, folosesti un balsam, la fel si pentru unghii, daca vrei sa le ai frumoase le ingrijesti.

Tratamentele serioase si specializate sunt si ele bune, uneori mai bune. Cele mai renumite produse sunt cele de la O.P.I. Cand mergi la tehnicianul tau, roaga-l (roag-o) sa iti spuna din ce categorie fac parte unghiile tale.

Puup

1 comment:

  1. Everyone loves it when folks get together and
    share thoughts. Great website, stick with
    it!

    my blog: rent houses

    ReplyDelete